SPORT, FAGLIGHED, FÆLLESSKAB OG FREMTID

Præsentation af Aabybro Efterskole

Aabybro Efterskole er en almen efterskole, hvor vi arbejder ud fra et grundtvigiansk livssyn og en demokratisk grundholdning. Gennem dette søger vi at give eleverne livsmod og livsoplysning, og gøre dem til aktive medborgere i såvel det nationale som det internationale samfund.

Skolen har 40 medarbejdere og 220 elever. Eleverne er fordelt på 8., 9. og 10. klasse, hvor elever i 8. klasserne integreres i 9. klasse, men ikke går til afgangsprøve. I 10. klasse afsluttes alle valgte boglige fag med en prøve.

Skolen ligger i Aabybro by med 6000 indbyggere - ca. 20 km nordvest for Aalborg og 15 km fra Vesterhavet ved Blokhus. Trafikalt set er Aabybro et knudepunkt og har omkring 170 daglige afgange med lokale busforbindelser – der er ca. 4 afgange til Aalborg i timen. Desuden ligger vi 15 minutters kørsel fra Aalborg lufthavn. 

Skolen har gode fysiske rammer og faciliteter. Elevernes værelser er renoveret løbende over de seneste 5 år, ligesom der er bygget nyt springcenter (2012). Herudover har skolen en lækker spisesal, foredragssal, gymnastiksal, idrætshal med fuldt mål, fodboldbane, beachvolleybane og en række faglokaler. I oktober 2013 blev et nyt fitnesslokale taget i brug som er udvidet i 2015 og yderligere suppleret med en hel sal kun til CrossFit samt et udendørs streetworkout-spot til Calisthenics fra 2016. Den nye kunstgræsbane blev taget i brug i 2017. Og i 2018 er vores nye putting-green samt beach-håndboldbane indviet.

Skolen lægger vægt på at udbyde en boglig undervisning af høj kvalitet tilpasset den enkelte elev. Alle elever har desuden obligatoriske lektioner i gymnastik og dans. Derudover er der hver dag fællestimer og -sang. I den boglige undervisning skal alle elever i 10. klasse vælge en boglig linje. Disse er international (sprog), science (naturfag) og samfund (historie, kultur, politik og medier). Det er efter individuel samtale også muligt at vælge fagligt fokus, hvis man af en eller anden grund har brug for et basalt fagligt løft.

Som en fuldblods sportsefterskole har vi p.t. følgende IDRÆTSLINJER hvoraf alle elever skal vælge en:

GOLF - HÅNDBOLD - FITNESS - FODBOLD - MÅLMANDSLINJE - SPRING - DANS - SKI & SNOWBOARD


Vær venligst opmærksom på, at vores fodboldpiger blev Danmarksmestre i 2018 hvilket i efterfølgende år plejer at øge efterspørgslen efter pladser på pige-fodbold. 

Desuden tilbyder vi muligheden for at kombinere vore linjer på FLEX-linjen, som gør at du kan kombinere 2-3 af linjerne. 

Herudover udbyder vi en bred vifte af valgfag inden for musik, kreative og praktiske fag samt idræt. De seneste år har især musik- og idrætsfagene fyldt meget på skolen.

​Der tilstræbes en mangfoldig elevgruppe. Vi ønsker således at påtage os et socialt ansvar ved bl.a. også at kunne rumme ressourcekrævende elever og elever med anden etnisk baggrund end dansk, men også elever, der er en del af elitemiljøer. Vi ser denne forskellighed, som en stor styrke i den enkeltes menneskelige udvikling.

Samværet mellem unge og voksne er af helt central betydning for skolens dagligdag, hvor

oplevelser og traditioner er vigtige brikker i arbejdet med eleverne. Vi er gode til at

gennemføre anderledes dage, emneuger og ekskursioner og disse prioriteres højt, idet de er af stor betydning for sammenholdet på det enkelte elevhold. Samtidig er vi meget opmærksomme på vigtigheden af at have en fast struktur i hverdagen og ikke lave alt for mange opbrud. 

Vi har igennem snart mange år prioriteret "mennesker fremfor mursten" hvorfor vi er en af de efterskoler i Danmark som er bedst normeret med flest voksne i forhold til antallet af elever.

Skolen er velrenommeret og har altid haft fuldt elevhold. Der er stor efterspørgsel i skoleåret 19/20, så vil du sikre dig en plads, er det en god idé at sende en indmeldelse allerede i dag. Vi forventer, at der er fuldt hus til skoleåret 19/20 i september/oktober 2018 - men de første to linjer har fx allerede meldt meget tæt på fuldt optaget (juni 18).

NYHEDER!

International Boglig linje

Skriv for liv - Amnesty International

Elever på den Internationale Boglige linje havde en speciel opgave lige inden jul. Aabybro Posten kiggede forbi..

Læs mere her

Besøgsaftener og åbenthus

Vi er glade for at få besøg, men det er desværre ikke muligt i øjebliket pga. Covid-19. 

Vi opdaterer så snart det er muligt, I kan fortsat finde de kommende Åbent Hus datoer under "Kontakt",

Vi glæder os til at se jer!

Idrætslinjer på AAE 2020/21

​Vi har efterhånden kun få ledige pladser på specifikke linjer i skoleåret 2021/22 - ring for at høre nærmere herom. 

Snowboard- og Skilinjen 2021-22

​Der er venteliste til skoleåret, kontakt skolen ang. spørgsmål. Tilmelding under kontakt. ​

Aabybro Efterskole vinder DM i fodbold for piger. Læs mere her ...

Camps Aabybro Efterskole

​Læs mere om camps på følgende link 

  • Uge 42 - Efterårscamp
  • Uge 7 - En dag på efterskole
  • Uge 8 - Vintercamp
  • Uge 27 - Sommercamp
  • Uge 32 - Sommer camp

Kontaktinfo

​Aabybro Efterskole

Højskolevej 7
​9440 Aabybro
CVR: 22804553

Tlf.: 98 24 10 99
E-mail: info@aabybroefterskole.dk

​Nyttige links

Forældreintra »​

Youtube »

Fødevarestyrelsens kontrolrapporter »​​

​"Jeg havde aldrig troet at man kunne få så mange gode venner på én gang!"

Samarbejde

Skolen for dig