SPORT, FAGLIGHED, FÆLLESSKAB OG FREMTID

AABYBRO EFTERSKOLE VINDER DM I PIGEFODBOLD

Med en finalesejr over Lyngs Idrætsefterskole kunne fodboldpigerne fra Aabybro løfte det eftertragtede trofæ, som symbol på, at de nu er indehavere af DM-titlen for efterskoler 2018.

Sejren kom i hus efter en intens finale, hvor der efter ordinær og forlænget spilletid stod 1-1. Således skulle kampen afgøres fra straffesparkspletten, og her viste Aabybro-pigerne sig at være skarpest med en samlet sejr på 5-3.

Rejsen til finalen har været lang for Aabybro og startede allerede i efteråret, hvor holdet vandt det nordjyske mesterskab for 5. år i træk foran Skyum og HCI. Dette betød at holdet var direkte kvalificeret til det 3-dages finalestævne i Løgumkloster, der afholdes i maj med deltagelse af de 16 bedste efterskolehold fra hele landet.

Her blev Aabybro Efterskole parret med EVN (Efterskolen Ved Nyborg), Vejle og Haslev. I første kamp stod pigerne over for EVN. Det blev en nervøs kamp, hvor Aabybro tydeligvis var det bedst spillende hold, men som ofte i store turneringer spillede nerverne spillerne et pus. Aabybro brændte 3-4 kæmpe chancer i de indledende minutter, og det var derfor til stor forløsning da Helga Sloth kunne bringe Aabybro foran 1-0 efter 18 minutter, da hendes afslutning lige akkurat kunne passere målstregen inden keeperen hev den ud, heldigvis havde dommeren set at bolden var inde og dømte målet. I de døende minutter af første halvleg lykkedes det mod alle odds og chancer EVN at udligne på deres foreløbig eneste chance og Aabybro måtte derfor gå slukøret til pausen. Holdet fortsatte dog med at tro på konceptet, og midt i anden halvleg bragte Anne Juul efter et hjørnespark igen Aabybro foran. Herefter blev der mere ro på spillet, og sejren blev cruiset hjem.

Senere samme dag stod pigerne over for de forsvarende mestre fra Vejle. Løgumkloster Stadion lagde græs til kampen og solen skinnede fra en skyfri himmel – kulissen var perfekt. Det blev igen en tæt kamp mellem to velspillende hold. Vejle havde spillet uafgjort i den første kamp mod Haslev og skulle derfor helst bruge en sejr. Efter en målløs første halvleg fik Aabybro gang i angrebsspillet i anden halvleg, hvor Freja Dollerup, der normalt spiller for AaB’s U18 DM hold, i løbet af 5 minutter blev dobbelt målscorer. To mål der knækkede Vejlespillerne, og således kunne Lærke Thaysen øge til 3-0 kort før slutfløjtet.

Med to sejre var Aabybro nu sikker på videre avancement inden 2. dagens kampe. I en lang turnering er det vigtigt at få doseret spillerne rigtigt, og således var der allerede på første dag af stævnet blevet spilletid til 17 ud af 18 piger i truppen – og den sidste spiller var ku ude pga. en skadet fod. Nu ventede Haslev, der havde 4 point efter at de også havde slået EVN, og således var der tale om en kamp om første pladsen i puljen. Aabybro-pigerne vidste at der senere på dagen ventede en kvartfinale, og der blev sparet lidt på kræfterne, hvilket betød at Haslev overraskende kunne gå til pausen med en 1-0 føring. I anden halvleg skruede Aabybro lidt op for tempoet, og Helga Sloth kunne således udligne til 1-1. Et resultat som ville sikre Aabybro 1. pladsen i puljen, og således stod holdet godt defensivt i den resterende del af kampen, hvor der ikke blev scoret yderligere.

I kvartfinalen skulle holdet op mod BGI, der blandt har landsholdsspilleren Ea Rasmussen i truppen. Aabybro havde dog læst på lektien, og fik i første halvleg pakket netop Ea godt ind, således at hun ikke kom frem til de store chancer. Kampen bølgende frem og tilbage uden de store chancer, og der skulle en dødbold til før kampen fik sit første mål. Igen var det centerforsvarer Anne Juul, der efter et hjørnespark fik sparket bolden i kassen uden chance for BGI-keeperen. BGI reagerede prompte ved at lægge en ekstra spiller på toppen. Det betød at Aabybroholdet kommer under stort pres, og Ea begyndte at træde i karakter for BGI, da hun 3 gange kom igennem til åbne målchancer. Dog måtte hun se den normale FC Thy Keeper Josefine Birgit Andersen frygtløs kaste sig ned i bolden alle gange – og på den måde sikrede hun Aabybro en plads i semifinalen mod favoritterne fra ISI (Ikast).

Tidligt fredag morgen kl. 8:00 skulle semifinalerne afvikles. Med fire kampe på to dage kunne spillerne efterhånden mærke ømheden i kroppen, men med en potentiel finale i vente lod ingen sig mærke heraf. AaB-backen Alberte Granquist, der havde siddet over de første 3 kampe pga. en øm fod, var nu gledet ind i startopstillingen, da hendes skade efterhåndens havde fortaget sig. Holdet vidste, at de skulle spille op til deres allerbedste for at gå i finalen – en finale, hvor Lyngs meget nemt kunne blive modstanderen, hvilket tændte pigerne yderligere, da de havde en revanche til gode mod netop dette hold. Først skulle kampen mod ISI, dog lige vindes. Det blev en meget disciplineret kamp af Aabybro-pigerne, der vidste at pigerne fra ISI på flere pladser var hurtigere end dem, og således skulle de være klogere i deres placering. Det blev en kamp lige efter Aabybro-spillernes taktiske oplæg, og med Fortuna Hjørring-spilleren Siw Gilleladen i dobbelt scoringshumør og igen en velspillende Josefine i målet, blev det til en sejr på 2-0. Finalepladsen var sikret til stor jubel for de forældre, der allerede var på vej i bil syd på fra Nordjylland mod Løgumkloster for at se en eventuel finale.

Og finalen blev som alle havde håbet på mod rivalerne fra Lyngs. Det var tydeligt, at det var to trætte hold der havde nået finalen. Det blev en kamp, hvor Lyngs trak sig langt tilbage, og lod Aabybro-spillerne have bolden mest. Igen var det Aabybro, der scorede efter et hjørnespark – et farligt våben for holdet fra Nordjylland. Det blev til flere mindre chancer, og samtidig var det begrænset var Lyngs kunne byde på. Det kom derfor som lidt af et chok, da Lyngs kort før pausefløjtet fik bolden i nettet efter en situation, hvor det lignede et klart frispark til Josefine i Aabybro-målet.

I anden halvleg udeblev de store målchancer – og i den forlængede spilletid ligeså – og derfor skulle kampen afgøres fra straffesparkspletten. Her scorede Louise Dupont, Siw Gilleladen og Anne Juul imens Lyngs brændte to af deres chancer – Lyngs keeperen reddede et ellers velplaceret skud fra Sofie Gade, og således lå det hele på anfører Laura Mosbæks skuldre. Hun svigtede ikke og Aabybro-pigerne kunne således skrive historie som det første nordjyske hold, der tager DM-trofæet hjem.

Stort TILLYKKE med DM-titlen !!!

NYHEDER!

Efterskoleholdet​ - Landsstævne 2021landstævne logo jpeg

​​Vi tager naturligvis med til Landsstævnet. 

Jubilardag 28.03.20

Grundet faren for spredning af corona ser vi os desværre nødsaget til at AFLYSE jubilarmødet på Aabybro, lørdag den 28. marts.

Det er på nuværende tidspunkt ikke afklaret om jubilarmødet flyttes eller aflyses endeligt.

Nye linjer på AAE fra 2019/20

GOLF

​Der er stadig få pladser på golflinjen, ring og hør mere. 

Snowboard- og Skilinjen 2020-21

​Der er venteliste for drenge til skoleåret, og der er få pige-pladser tilbage. Tilmelding under kontakt. ​

Aabybro Efterskole vinder DM i fodbold for piger. Læs mere her ...

Kontaktinfo

​Aabybro Efterskole

Højskolevej 7
​9440 Aabybro
CVR: 22804553

Tlf.: 98 24 10 99
E-mail: info@aabybroefterskole.dk

​Nyttige links

Forældreintra »​

Youtube »

Fødevarestyrelsens kontrolrapporter »​​

​"Jeg havde aldrig troet at man kunne få så mange gode venner på én gang!"

Samarbejde

Skolen for dig