Aabybro Ny 9'ende

- fra elev til studerende på et år -

Hvis du ikke har brug for 10. klasse, men gerne vil opleve et efterskoleophold inden du skal videre på en ungdomsuddannelse - så er Aabybro Ny 9'ende lige noget for dig.

I Aabybro ny 9'ende får du ikke bare et skoleår, der fagligt lever fuldt op til folkeskolen - du får meget mere - og vi gør dig klar til at gå fra at være elev til at blive studerende.

Så hvorfor vente til 10. klasse - hvis du har modet på efterskole allerede i 9. klasse?

Undervisningen og studieparathed

​I Aabybro Ny 9'ende vil du møde en engageret og kreativ gruppe lærere, der arbejder tæt sammen for at gøre netop dit ophold helt unikt. De har fokus på, at du bliver fagligt forberedt til at gennemføre folkeskolens prøver med det bedst mulige resultat og samtidig arbejder de for, at undervisningen skal adskille sig fra det du har været vant til - bl.a. gennem tværfaglige samarbejder og en række anderledes og spændende undervisningsforløb. Der er bl.a. særligt fokus på værdien fremtid - der er en vigtig del af vores værdigrundlag - og gruppen har tilknyttet uu-vejledere som er med til at guide eleverne i forhold til fremtidige valg af uddannelse og arbejde.

En væsentlig del af Aabybro Ny 9'ende handler om at gøre dig studieparat. Heri ligger en forståelse af at gøre dig klar til at gå fra at være elev til at blive studerende på ungdomsuddannelserne. Det vil sige, at der fx arbejdes med, hvordan du indgår i gruppearbejde, og hvordan du bruger studietimer på at fordybe dig i et stof.

I 9. klasse forventer vi, at du kan indgå i en klasse uden at være forstyrrende for andre, at du er undervisningsparat når lektionerne starter og indstillet på at yde en indsats for, at alle får det optimale ud af undervisningen.

Rejser

Alle elever i Aabybro Ny 9'ende kommer på en faglig studietur og en rejse med deres idrætslige linjefag. Den faglige studietur vil være tilknyttet et undervisningsforløb og destinationen kan variere fra år til år i forhold til, hvilket tema vi vælger at arbejde med. For elever med særlig interesse for det internationale vil det være muligt at tilkøbe en rejse til USA, hvor der vil være fokus på kultur og udveksling. Her arbejder vi sammen med Dr. Phillips High School i Orlando, Florida - hvor vi gennem mere end 10 år har haft et velfungerende internationalt samarbejde.

Inklusion og elever med særlige behov

Vi har et særligt tilbud til elever med særlige behov. Det betyder, at man i den boglige undervisning er placeret på et lille hold, hvor undervisningen er specielt tilrettelagt og med flere lærerressourcer tilknyttet.

Kan man være elev i 8. klasse?

Aabybro ny 9'ende er også åben for elever, der skal i 8. klasse. Vi har flere års erfaring med at integrere elever fra 8. klasse i vores 9. klasse. Man følger en 9. klasse og har samme pensum. Ved skoleårets afslutning vil man dog ikke gå til de officielle prøver for 9. klasse - men til en prøveeksamen i udvalgte fag for at øve sig.

Hvis du vil høre mere om Aabybro Ny 9'ende er du meget velkommen til at kontakte skolen på 98241099 eller skrive på info@aabybroefterskole.dk

​​​Uge 46 Fitness & Svømning på linjerejser
​Uge 47 Besøg fra USA