​AABYBRO FODBOLD - BREDDE OG ELITE

Vil du være en del af en succes, så skal du være tidligt ude - tilmeld dig allerede nu til skoleåret 18-19, hvis du vil være sikker på en plads.

På AAE's fodboldlinje kan vi tilbyde fodbold på alle niveauer. Vi har ca. 60 drenge og 40 piger, der alle har det til fælles, at de brænder for fodboldspillet. Fra skoleåret 17-18 har vi desuden en spritny 10.000 m2 kunststofbane i Aabybro, der er etableret i samarbejde med Aabybro IF og kommunen.

Vores fodboldlinje er kendetegnet ved stor seriøsitet og disciplin i træningen. Vi har forventninger om, at du hver dag leverer dit absolut bedste ligegyldigt om der er tale om træning, teori eller boglig undervisning. Med den rette indstilling kommer man langt, og således er skolens bedste fodboldhold forsvarende mestre de sidste 4 år i Nordjylland - og holdene været i top 3 de seneste tre år ved DM for efterskoler. I skoleåret 16/17 har skolens tredjehold netop vundet pokalmesterskabet for efterskoler. Skolens bedste drengehold er blevet nordjyske mestre og skal til DM.  Skolens bedste piger er ligeledes blevet nordjyske mestre og skal også til DM - pigerne er desuden kvalificeret til finalen om at repræsentere Danmark ved VM i skolefodbold. Skolens drenge 2 har også vundet det nordjyske mesterskab i B-rækken. I dagligdagen er det dog ikke resultaterne og kampene, der fylder mest men derimod den daglige træning og personlige udvikling. Bl.a. gennemgår alle spillere en både praktisk og teoretisk træneruddannelse imens de er på skolen.

Et mangeårigt samarbejde med de Nordjyske fodboldfyrtårne; AaB og Fortuna Hjørring, betyder at regionens dygtigste fodboldspillere ofte vælger Aabybro Efterskole - da de her kan kombinere efterskolelivet med fodbold på absolut højeste niveau. Dette tiltrækker samtidig dygtige fodboldspillere fra hele landet (og udlandet), hvor elitespillere fra bl.a. Thisted, Esbjerg, Varde, Horsens, Silkeborg, Orlando, Vejle, Næsby, Kolding og Kiel har været en del af skolens fodboldlinje gennem de seneste år.

Det er dog ikke noget krav, at du skal være den nye Christian Eriksen for at blive en del af fodboldlinjen. Vi inddeler spillerne efter niveau - og træner både op og ned - lige som de bedste piger i perioder træner sammen med drengene.

Aabybro Efterskole er desuden en af de udvalgte efterskoler, der samarbejder med DBU om at give de bedst mulig betingelser for U-landsholdsspillere, der vælger et efterskoleophold.